Virtual reality in het onderwijs

Virtual reality wordt niet alleen gebruikt in de gaming wereld, maar kan ook in het onderwijs ingezet worden. Door VR in het onderwijs te gebruiken, kun je bepaalde lesstof meer diepgang geven en leerlingen ervaring op laten doen. Hierdoor wordt leren niet alleen leuker, maar blijft de stof bovendien beter hangen.

Waarom vr in het onderwijs?

Virtual reality wordt steeds meer ingezet in het onderwijs en dit is niet voor niets. VR in het onderwijs brengt namelijk diverse voordelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel van virtual reality onderwijs, is dat VR meer diepgang kan geven aan bepaalde lesstof. Het maakt niet uit waar de stof precies over gaat, want vrijwel ieder onderwerp kan uitgediept worden door middel van VR in het onderwijs.

Daar komt nog bij dat virtual reality leren leuker kan maken. Wil je een keer op een andere manier les geven? Dan is het inzetten van virtual reality zeker een goed idee. Omdat VR op dit moment helemaal ‘hip’ is, zullen de leerlingen hier gegarandeerd goed op reageren. Tot slot helpt VR leerlingen de lesstof beter te onthouden. Dit betekent dat virtual reality in het onderwijs ook bij kan dragen aan betere resultaten.

Vragen, meer informatie of gewoon een demo op locatie? Neem contact met ons op!

Virtual reality in het onderwijs met Emagine

Emagine is gespecialiseerd in het aanbieden van virtual reality in het onderwijs. Wij kunnen aanvullende virtual reality modules leveren, maar we kunnen bepaalde theoretische onderdelen in het onderwijs ook helemaal vervangen door middel van virtual reality. Onze lesstof met VR voldoet volledig aan de exameneisen die op dit moment in het onderwijs gelden. Dit betekent dat je met Emagine niet alleen uniek onderwijs aan kunt bieden, maar ook onderwijs van hoge kwaliteit.

Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden jouw vragen graag.

Emagine
© Emagine B.V. 2017
 with  by Seronaris B.V.